SWARTCO%20Nieuws%20logo

januari 2021

Al het fiscale en ondernemersnieuws in één oogopslag

Beste relatie,

Het nieuwe jaar is alweer enige tijd onderweg en ik hoop dat u een positieve start van 2021 heeft gemaakt.

Voor deze nieuwsbrief heeft onze redactie weer een aantal zeer interessante onderwerpen voor u geselecteerd.

kees%20Wolfswinkel_E2

We besteden onder meer aandacht aan de nieuwe investeringskorting BIK, de tijdelijk aangepaste Schenkingsvrijstelling en de Overdrachtsbelasting.

Daarnaast hebben we onze informatie video’s een update gegeven, met in deze nieuwsbrief alles wat u moet weten over het nieuwe Pensioenstelsel en de aanstaande wijzigingen aangaande het lenen van de eigen BV.

Ons team staat uiteraard klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Ik wens u veel lees- en kijkplezier.

Kees Wolfswinkel
Partner

TOPIC

BIK

boss

Het kabinet stimuleert bedrijven om investeringen te doen met een nieuwe investeringskorting, de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK).
Deze tijdelijke regeling zorgt ervoor dat bedrijven ook in deze tijden blijven investeren in bijvoorbeeld nieuwe machines.

Lees het artikel

Fiscaal

NB%20lenen%20van%20bv

Let op met lenen van uw BV

In deze video leggen we uit wat er vanaf 2023 verandert aan de mogelijkheden voor aandeelhouders om onbelast geld te lenen van hun BV.

Bekijk de video

Fiscaal

NB%20overdrachtsbelasting

Overdrachtsbelasting

Vanaf 2021 betalen woningkopers jonger dan 35 jaar, die een huis kopen en daar zelf in gaan wonen, eenmalig geen overdrachtsbelasting. Dat scheelt hen 2% van de aankoopprijs. Vanaf 1 april 2021 geldt de aanvullende voorwaarde dat de woning niet duurder mag...

Lees verder

Inkomstenbelasting

NB%20aftrek%20scholing

Aftrekpost voor scholingsuitgaven vervalt

Bent u van plan om een opleiding of studie te volgen, dan kunt u de kosten daarvan in 2020 en 2021 nog in aftrek brengen voor uw inkomstenbelasting. De persoonsgebonden aftrekpost voor scholingsuitgaven vervalt vanaf 1 januari 2022 en wordt dan...

Lees verder

Fiscaal

NB%20box1%20of%20box3

Maak een keuze tussen box 1 en box 3

Vanwege de huidige relatief lage hypotheekrente en de relatief hoog oplopende forfaitaire rendementen in box 3 kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om uw eigenwoningschuld niet in box 1 maar in box 3 te doen vallen. Afhankelijk van de situatie kan dat bijvoorbeeld door de...

Lees verder

Pensioen

NB%20nieuw%20pensioenstelsel

Nieuw pensioenstelsel

In deze video leggen we uit waar u rekening mee moet houden bij het wijzigen van de huidige pensioenregeling, naar een premieregeling volgens de nieuwe wetgeving.

Bekijk de video

Fiscaal

NB%20schenkbelasting

Schenkingsvrijstelling

Iedereen die een schenking ontvangt betaalt daarover schenkbelasting. Een deel van de schenking is belast en een deel is belastingvrij. Dit deel wordt de schenkingsvrijstelling genoemd.
De hoogte van deze schenkingsvrijstelling is in de basis...

Lees verder


SWARTCO%20bottomrechts
info@swartenco.nl

020-545 61 21

© Copyright 2019 – Swart&Co