SWARTCO%20Nieuws%20logo

November 2021

Al het fiscale en ondernemersnieuws in één oogopslag

Beste relatie,

In deze uitgave van het Swart&co Nieuws leest u alles over de nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven die worden getroffen door het aangescherpte coronabeleid.

We besteden onder meer aandacht aan de terugkeer van de NOW-regeling en de door het kabinet getroffen fiscale maatregelen.

kees%20Wolfswinkel_E2

Naast corona gerelateerde artikelen komt ook de invoering van betaald ouderschapsverlof aan bod. Evenals een artikel over de bijtelling die geldt bij privégebruik van een fiets van de zaak.

Mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij deze uiteraard graag voor u.

Ik wens u een goede decembermaand.

Kees Wolfswinkel
Partner

TOPIC

Fiscale maatregelen

NB%20belastinguitstel

Ondernemers die nog openstaande belastingschulden hebben die vallen onder het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, krijgen uitstel van betaling van belasting over het vierde kwartaal van 2021. Dit verlengde uitstel van betaling geldt voor alle belastingen die op grond van het Besluit noodmaatregelen coronacrisis voor uitstel in aanmerking komen en waarvan de uiterste betaaldatum voor 1 februari verstrijkt.

Lees het artikel

Ontmoet de experts

jos%20vester

Jos Vester

Mary%20Joore_E2

Mary Joore

Pauline%20Bloemberg Hirs_E2

Pauline Bloemberg-Hirs

Mocht u vragen hebben over één van de thema's of artikelen uit deze nieuwsbrief, dan staan deze experts u graag te woord.


Corona

NB%20lenen%20van%20bv

Nieuwe steunmaatregelen: NOW-regeling keert terug

Werkgevers kunnen voor de maanden november en december 2021 opnieuw een beroep doen op de NOW. Het kabinet hoopt dat UWV het aanvraagloket voor deze subsidie voor loonkosten in december kan openzetten.
Nadat het kabinet half november...

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20aftrek%20scholing

Betaald ouderschapsverlof

Vanaf 2 augustus 2022 verandert het recht op ouderschapsverlof op meerdere vlakken In deze video leggen we uit wat er gaat veranderen. 

Kijk video

Corona

NB%20box1%20of%20box3

Uitbreiding steun na nieuwe coronamaatregelen

Het kabinet heeft dinsdag bekendgemaakt welke financiële steunmaatregelen er komen voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag gelden. Bij de aankondiging van die nieuwe maatregelen liet premier Rutte...

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20box1%20of%20box3

Bijtelling privégebruik fiets

Wanneer een werknemer een fiets ter beschikking heeft gekregen van zijn werkgever, dan moet voor het privégebruik van de fiets een bijtelling bij het loon plaatsvinden. Er geldt een forfaitaire bijtelling van 7% van de cataloguswaarde van de fiets op jaarbasis. De regeling...

Lees verder

Corona

NB%20schenkbelasting

Extra tijd voor aanvragen vaststelling NOW-1

De deadline voor het aanvragen van een vaststelling van NOW 1 was 31 oktober. Werkgevers die nog geen aanvraag hebben ingediend, krijgen tot 9 januari 2022 de tijd. De meeste werkgevers die een voorschot hebben ontvangen in de eerste periode NOW hebben...

Lees verder


SWARTCO%20bottomrechts
info@swartenco.nl

020-545 61 21

© Copyright 2021 – Swart&Co