SWARTCO%20Nieuws%20logo

oktober 2021

Al het fiscale en ondernemersnieuws in één oogopslag

Beste relatie,

Met deze Swart&co Nieuwsbrief informeren wij u over fiscaal economische onderwerpen die voor uw onderneming interessant kunnen zijn.

Het Topic van deze Nieuwsbrief is de betalingsregeling voor door Corona ontstane belastingschuld.

kees%20Wolfswinkel_E2

Daarnaast besteden we onder meer aandacht aan thuiswerkvergoedingen en de voorwaarden die gelden voor het belonen van vrijwilligers. Het item over gezonde maaltijden biedt u inzicht in de wijze waarop deze in te passen zijn in de Werkkostenregeling (WKR). 
We kijken ook alvast vooruit naar het nieuwe jaar met nieuws over het UBO register en een item over bijtelling in relatie tot electrisch rijden.

Mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij deze uiteraard graag voor u.

Ik wens u veel leesplezier.

Kees Wolfswinkel
Partner

TOPIC

Fiscus nog een jaar coulant met betalingsregeling belastingschuld

NB%20belastinguitstel

In een brief aan de Tweede Kamer benadrukt Staatssecretaris Vijlbrief dat ondernemers die niet aan hun betalingsverplichtingen jegens de fiscus kunnen voldoen, nog tot 1 oktober volgend jaar gebruik kunnen maken van een betalingsregeling van vijf jaar. 

Lees het artikel

Ontmoet de experts

jos%20vester

Jos Vester

Mary%20Joore_E2

Mary Joore

Pauline%20Bloemberg Hirs_E2

Pauline Bloemberg-Hirs

Mocht u vragen hebben over één van de thema's of artikelen uit deze nieuwsbrief, dan staan deze experts u graag te woord.


Fiscaal

NB%20lenen%20van%20bv

Elektrisch rijden, wel of geen bijtelling in 2022?

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de bijtelling voor de elektrische auto in 2022 omhoog gaat van 12% naar 16%. Voor diesel-, benzine- en hybride auto’s blijft de bijtelling gelijk, namelijk 22%. Wanneer is het bij een nieuwe auto van de zaak in 2022 aantrekkelijk te gaan...

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20aftrek%20scholing

Gezonde maaltijden en de WKR – zo zit dat

Werkgevers die een (gezonde) maaltijd op de werkplek willen aanbieden zonder dat dit tot het loon wordt gerekend, moeten de maaltijd aanwijzen als eindheffingsloon voor de WKR. Maar als wat? In dit artikel leggen we het uit en nemen de stappen...

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20box1%20of%20box3

Thuiswerkvergoedingen

Sinds de coronacrisis werken werknemers veel vaker thuis. Naar verwachting zullen werknemers vaak niet meer terugkeren naar een volledige werkweek op kantoor.
Aan de hand van de Handreiking Thuiswerken van de Belastingdienst beantwoorden we de meest...

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20box1%20of%20box3

Wanneer heeft een werknemer geen recht op transitievergoeding

Onder de WAB hebben vrijwel alle werknemers die ontslagen worden recht op een transitievergoeding. Maar er zijn uitzonderingen. Met ontslag bedoelt de wetgever het op het initiatief van de werkgever beëindigen van een arbeidscontract door opzegging of ontbinding.

Lees verder

Salarisadministratie

NB%20schenkbelasting

Wat mag een vrijwilliger verdienen?

Vrijwilligers houden in veel opzichten de maatschappij draaiend. Ook bedrijven zijn vaak voor een deel van het werk afhankelijk van vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan de lokale kringloop, zorginstellingen en religieuze instellingen. 

Lees verder

Algemeen

NB%20nieuw%20pensioenstelsel

Het UBO-register

Iedere organisatie heeft 1 of meer UBO’s. UBO’s zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten hun UBO’s inschrijven in het UBO-register. Of je UBO’s in moet schrijven...

Lees verder


SWARTCO%20bottomrechts
info@swartenco.nl

020-545 61 21

© Copyright 2021 – Swart&Co