SWARTCO%20Nieuws%20logo

september 2021

Al het fiscale en ondernemersnieuws in één oogopslag

Beste relatie,

Met de Swart&co Nieuwsbrief informeren wij u over belangrijke ontwikkelingen die voor uw organisatie van belang kunnen zijn.

De Topic van deze uitgave is Prinsjesdag en daarin geven wij u een handzaam overzicht van de aangekondigde maatregelen uit het belastingplan voor 2022.

kees%20Wolfswinkel_E2

Ook de veranderingen aangaande de Corona-steunmaatregelen worden besproken, zoals de richtlijnen voor het terugbetalen van de NOW en het aanvragen van de TVL.
Verder treft u in deze Nieuwsbrief een artikel met alles wat u moet weten over ziekteverzuim en een praktijkcase over de verzekeringsplicht voor DGA’s.

Mocht u vragen hebben dan beantwoorden wij deze uiteraard graag voor u.

Ik wens u veel leesplezier.

Kees Wolfswinkel
Partner

TOPIC

Prinsjesdag 2021

NB%20belastinguitstel

Welke voorstellen bevat het pakket Belastingplan 2022? We bieden u een handzaam overzicht van de aangekondigde maatregelen uit het Belastingplan 2022, relevant voor het mkb. In het pakket Belastingplan 2022 staan dit jaar vanwege de demissionaire status van het kabinet voornamelijk kleine wijzigingen.

Lees het artikel

Ontmoet de experts

jos%20vester

Jos Vester

Mary%20Joore_E2

Mary Joore

Pauline%20Bloemberg Hirs_E2

Pauline Bloemberg-Hirs

Mocht u vragen hebben over één van de thema's of artikelen uit deze nieuwsbrief, dan staan deze experts u graag te woord.


Salarisadministratie

NB%20lenen%20van%20bv

Alles wat u moet weten over ziekteverzuim

Het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim staat prominent op de agenda van vrijwel elke organisatie. Geen wonder, want verzuim is duur. Welke vormen van verzuim zijn er en welke interventies kan u inzetten?

Lees verder

Corona

NB%20aftrek%20scholing

NOW terugbetalen  
zo werkt dat

Uit de laatste cijfers blijkt dat circa 4 miljard euro aan ontvangen NOW-steun moet worden terugbetaald. Maar hoeveel, met welk tempo en waarom moet er eigenlijk worden terugbetaald? Als een werkgever minder omzetverlies heeft geleden dan hij...

Lees verder

Corona

NB%20box1%20of%20box3

Het uitzwaaien van de steun- en herstelpakketten

De afgelopen anderhalf jaar moeten terugvallen op steun van de overheid? Per 1 oktober is het kabinet gestopt met het grootste gedeelte van de generieke steunmaatregelen. Geen zorgen: ook in het vierde kwartaal van het jaar zijn er specifieke...

Lees verder

Corona

NB%20box1%20of%20box3

NOW-controleprotocol en standaarden beter werkbaar

De NBA en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben een oplossing gevonden voor enkele complexe problemen waar accountants tegenaan lopen bij de controle van NOW-verantwoordingen.Door aanpassing van het...

Lees verder

Corona

NB%20schenkbelasting

Vraag snel TVL voor Q3 aan

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland roept ondernemers snel TVL-steun voor het derde kwartaal aan te vragen, omdat het aanvragen van een accountantsproduct tijd kost, aldus de RVO. De aanvraagtermijn voor TVL in het derde kwartaal sluit...

Lees verder

Sociale verzekering

NB%20nieuw%20pensioenstelsel

Geen verzekeringsplicht voor dga’s

Werknemers zijn verplicht verzekerd voor de Ziektewet, de Werkloosheidswet en de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen.
Werknemer is de natuurlijke persoon die in privaatrechtelijke dienstbetrekking werkzaam is. Voor het bestaan van een...

Lees verder


SWARTCO%20bottomrechts
info@swartenco.nl

020-545 61 21

© Copyright 2021 – Swart&Co